Waarom online shoppen gelukkig maakt! – Lutfy
Tijdelijk GRATIS verzending in Nederland & België!

Waarom online shoppen gelukkig maakt!

Waarom online shoppen gelukkig maakt!

We kennen allemaal het goede gevoel dat gepaard gaat met het lopen uit een winkel met een nieuwe tint lippenstift of na het bestellen van een mooi paar laarzen online. Ze noemen het niet voor niets retailtherapie en meer dan één wetenschappelijk onderzoek heeft de effectiviteit ervan bevestigd. Waar het op neerkomt: als je gestrest bent of een zware dag hebt dan is winkelen perfect om je humeur daadwerkelijk op te krikken.

#1 Je gedachtes zitten niet meer in je hoofd.

Winkelen kost tijd en concentratie of het nu online of in je favoriete winkel wordt gedaan. Je moet nadenken over wat je wilt of nodig hebt en dan het meest geschikte item vinden om aan je eisen te voldoen. Je bent gericht op wat je wenst en niet op de stress in je leven.

#2 Het verhoogt je zelfvertrouwen.


Een mooie horloge of de perfecte tint make up kan je een geweldig gevoel geven. Niemand zou dat betwisten. Er is niets mis mee dat een nieuw item je af en toe een beetje een oppepper geeft, maar wees er wel van bewust dat de dingen die je hebt niet de enige manier zijn om goed over jezelf te voelen. Ja, je ziet er goed uit in die outfit, maar je bent hoe dan ook geweldig!

#3 Jij hebt de controle

Jij bent degene die de lakens uitdeelt als je een shop bekijkt. Het personeel is er om je te helpen en jij bent degene die alle beslissingen neemt. Iedereen houdt ervan om af en toe de leiding te hebben. Als je het gevoel hebt dat de laatste tijd alles uit de hand aan het lopen is, kan een dagje winkelen helpen bij de frustratie.

#4 Je krijgt tijd door te brengen met mensen die je lief hebt.

Als je net als ik bent, nodig je waarschijnlijk graag je beste vriendin, moeder of zus uit om met je mee te gaan. We weten allemaal dat tijd met je favoriete mensen je je goed kan laten voelen en je kan herinneren wat belangrijk is.

#5 Het is verheugend.

Sommige van de studies over winkelen en geluk suggereren dat het simpelweg willen van een item zonder ooit te kopen dat je je goed kunt voelen. Maar we weten allemaal uit ervaring dat het uiteindelijk kopen en het gebruiken van dat artikel zo bevredigend is.

#6 Het kan bijdragen aan je zelfbeeld.

De manier waarop je jezelf aan de buitenwereld presenteert is belangrijk. Je creëert een naar buiten geprojecteerd beeld van jezelf met elk item dat je koopt. Je kan effectief het beeld creëren dat je wilt waarbij je je goed voelt. 

#7 Het hebben van bepaalde dingen helpt

We hebben allemaal eten, onderdak en kleding nodig, maar ook buiten de basisbehoeften die we allemaal delen, kan het zijn dat er dingen nodig zijn voor een hobby die je beoefent of een reis die je aan het maken bent. Door deze behoeftes te hebben vervuld, kun je je doelen bereiken en unieke ervaringen opdoen, wat op zijn beurt weer een andere vorm van tevredenheid is.

#8 Het is verfrissend.

Iedereen houdt ervan om af en toe nieuwe dingen te hebben. Of je nu een nieuwe look aan een kamer of je garderobe wilt geven of dat je gaat winkelen om iets nieuws in je leven op te nemen is altijd verfrissend.

#9 Het voelt echt goed aan.

Dit is het meest elementaire punt, dat al eerder is genoemd, maar dat zeker het vermelden waard is. Studies hebben aangetoond dat winkelen er eigenlijk voor zorgt dat je hersenen meer serotonine vrijgeven, een chemische stof dat je een goed gevoel geeft!

Veilig online afrekenen

Wij beschermen jouw gegevens d.m.v een SSL-beveiliging.

Gratis verzending in Nederland & België!

Wij nemen de verzendkosten voor eigen rekening!

7 dagen per week klantenservice!

Ons klantenservice team staat klaar om u verder te helpen!

Wij hanteren 100% tevredeheidsgarantie.

Meer dan 30.000+ tevreden klanten in de Benelux!